Зверніть увагу: наразі курси на платформі дистанційного навчання проходять реєстрацію у системі БПР на 2024 рік. Про можливість використати сертифікати як підставу для нарахування балів БПР ми повідомимо додатково.

На платформі відкрився курс «Респіраторні віруси, що виникають, включаючи новий коронавірус»

Запрошуємо пройти навчання на новому курсі «Респіраторні віруси, що виникають, включаючи новий коронавірус».

Коронавіруси – це велика група вірусів. Вони здатні викликати різні захворювання – як звичайну простуду, так і тяжкі хвороби: MERS (близькосхідний респіраторний синдром) та SARS (тяжкий гострий респіраторний синдром).

Новий коронавірус SARS-CoV-2  (COVID-19) вперше був виявлений у місті Ухань, Китай. До того цей коронавірус у людей не виявлявся. У цьому курсу викладено базову інформацію щодо COVID-19 та респіраторні віруси, що виникають.

Для кого цей курс: професіонали у громадському здоров’ї, люди, що залучені до надання медичної допомоги у громадах, працівники громадських організацій, лікарі первинної ланки. 

Курс створено за матеріалами Всесвітньої організації охорони здоров’я “Emerging respiratory viruses, including nCoV”. Оскільки матеріали були створені до присвоєння назви новому вірусу, в контексті цього курсу будь-яка згадка nCoV відсилає до COVID-19, інфекційного захворювання спричиненого нещодавно відкритим коронавірусом. 

Інструкція з реєстрації на платформі
Посилання на курс

Після успішного завершення курсу ви отримаєте сертифікат, який є підставою для нарахування балів безперервного професійного розвитку.