Зверніть увагу: наразі курси на платформі дистанційного навчання проходять реєстрацію у системі БПР на 2024 рік. Про можливість використати сертифікати як підставу для нарахування балів БПР ми повідомимо додатково.

На платформі відкрився курс «Сучасні підходи до ведення ВІЛ-інфекції у дітей та підлітків»

Запрошуємо пройти навчання на новому курсі «Сучасні підходи до ведення ВІЛ-інфекції у дітей та підлітків».

Повноцінне життя та здоров’я дітей та підлітків є одним із пріоритетів системи охорони здоров’я.

Проблеми профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції залишаються актуальними: незважаючи на успіхи елімінації вертикального шляху передачі ВІЛ, кількість ВІЛ-інфікованих дітей зростає. В умовах реформування системи охорони здоров’я діти та підлітки, які живуть з ВІЛ- інфекцією, мають можливість отримувати допомогу в медичних закладах різного рівня.

Курс допоможе розширити знання та покращити навички щодо надання медичної допомоги дітям та підліткам, які живуть з ВІЛ-інфекцією в Україні, консультування дітей, підлітків та членів їх родин з питань ВІЛ-інфекції. У підсумку це допоможе подолати бар’єри доступу до діагностики ВІЛ у дітей різного віку.

Курс містить матеріали щодо діагностики, профілактики та лікування ВІЛ-інфекції у дітей та підлітків, сучасні підходи до організації АРТ та лікування опортуністичних інфекцій. Матеріали курсу відповідають чинним нормативно-правовим документам, міжнародним стандартам та підходам до ведення випадку ВІЛ-інфекції у дітей.

Курс розроблено за сприяння громадської організації «Дитинство – без СНІДу» та Асоціації лікарів за дитинство без СНІДу, які об’єднують лікарів педіатрів, дитячих інфекціоністів, сімейних лікарів, дитячих фтизіатрів, залучених до надання допомоги дітям та підліткам, які живуть з ВІЛ в Україні.

Курс розрахований на підвищення кваліфікації лікарів первинної та вторинної ланок, лікарів-педіатрів та дитячих лікарів-інфекціоністів щодо сучасних підходів ведення випадку ВІЛ-інфекції у дітей.

Лектори:

- Возняк Ірина Юріївна, лікар вищої категорії, Центр «Клініка для лікування дітей, хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД» НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України

- Мойсєєва Наталія Миколаївна, лікар, громадська організація «Дитинство – без СНІДу»

Посилання на курс

Інструкція по реєстрації на платформі ЦГЗ